Döende

Var som sagt hos tandläkaren idag. Fick ner det till 350 kr efter lite prutande. Som tur är har jag bra tänder. Tandläkaren tog bort lite tandsten efter en diaolog:

Tandläkaren: Du har ju lite tandsten men inget annat.
Jag: jo jag vet det.
Tandläkaren: Du vet väl att det inte finns en enda människa i världen som faktiskt har överlevt tandsten.
Jag: Jo det är ju sant. Har jag något att se fram emot då.

Så det kanske är dags att samla in lite pengar till tandstensforskningen. Kanske ha en gala som alla andra sjukdomar som innebär döden :)

Och ja, jag stör mig på dem galorna. Speciellt  snacket om det rosa bandet. Varför är bröstcancer så mycket viktigare än till exempel prostatacancer. Varför inte ha ett band för all cancer. Men just det, människan gillar att hålla isär saker.

Läste ett inlägg i dagens metro där en man skrev om att hur orättvist all jämställdhet är idag. Och varför all jämställdhet idag är på kvinnans villkor? Slutsats? Jämställdhet my ass ;)

Ha en fortsatt bra kväll!

Oj oj

Ahhh vad skönt att återigen kunna dricka den där första kopp kaffe på morgonen igen!

Idag bär det av till tandläkaren, önska nu mig lycka till att det inte blir alldeles för dyrt ;) För i så fall blir det springnota med hakklappen kvar eller vad det nu har för fackterm.

Mulet idag med, igår när man cyklade hem från jobbet småduggade det. Ahh vad man har saknat regn nu under den hårda vinter som varit :P

Funderar på att börja på Keygym som ligger ca 500m härifrån, kollade in det lite igår och det såg trevligt ut. Problemet är ju bara kostnaden. Nu för tiden har dem ju rätt billigt med autogiro. Skulle kostat mig 149kr i månaden men bara om man tecknar sig i 12 månader. Och då blir det ju genast lite problem, tänk om vi flyttar från Lund innan dess. Då är det 150 spänn i månaden som bara kastas i sjön. Men å andra sidan tänk om vi bor kvar ett år till. Svårt det där, vad tycker ni? För träna är något jag verkligen vill göra.

Nu kallar kaffet på mig :) Ha en bra dag. Uppdatering om hur det gick hos tandläkaren kommer ikväll.

Stargate Atlantis

Trodde aldrig man skulle fastna för den serien men fan, den är rätt grym. Lagom tid också så man har något att titta på när man kommit hem från skolan. Rätt givande dag i skolan idag, fick en hel del gjort och är nog dags att börja sammanställa lite resultat så man ser hur man ligger till tidsmässigt. Det får bli antingen ikväll eller imorgon. Ska sitta hemma imorgon och skriva för jag fick jobb lite konstiga tider, 14.30 till 19.

Nåja blir lite mer pengar. Kan vara skönt nu när Emma inte kunnat jobba. Synd om min lilla älskling, hoppas hon får vara frisk snart. Och med mer pengar kan man kanske åka lite varstans, Borås ligger väl närmast till hands och sen är ju Schweiz nästa åtagande. Längtar till båda ställena, för var någonstans hittar man en underbarare vän än Katta. Och Martin och hans flickvän Ursula som befinner sig i Schweiz betyder väldigt mycket för mig. Ska bli kul att träffa deras lille son. Det är ju jag som måste introducera honom för hårdrock och vad allt det innebär.
Och om man åker till Borås så är det inte så långt till Göteborg, skulle vara kul att träffa lite travianfolk som man hunnit bli vän med under åren med det småtrevliga beroendet. För er som aldrig hört talas om travian

Nehe ska kolla klart på Cops nu och sen får jag se om jag orkar plugga mera!

Ha en underbar kväll alla!

Kl 07.00, vad fan gör man uppe

Inte fan vet jag. Men har ju bokat mikroskopet idag från 8-17. Vilket misstag, hade gärna sovit ut idag.
Men men är man lite knäpp så är man. Finns inte mycket att göra åt det.

Jaha då ska Victoria och Daniel förlova sig (om man vill tro på expressen), trevligt att media kommer ha något att prata om i några dagar.

Och för er som följer min blogg var jag och köpte mitt kaffe igår, så nu kan börja leva livet igen. Droger är positivt eller ja, vad man nu kan kalla koffein för. Så är det någon som dricker kaffe därute är det bara att dyka upp på ett kafferep ;)

Nehe nu ska jag fixa mig och se om jag hittar skolan :)

Återigen en måndag!

Härligt med ny vecka! Snart all snö borta igen. Kan ju hoppas att det är dags förhögsommar nu, blask är fan inget jag vill ha.
Ska snart iväg och vara skrivningsvakt från 9-12. Sen blir det väl till att försöka jobba lite med examensarbetet.

Eftersom Emma antagligen är hemma idag så kanske jag tar med mig böckerna hem och skriver lite. Bara jag hinner få färdigt det mesta av mikroskoperingen idag. Får se när man kan få boka SEM'en denna veckan med. Lite drygt att den alltid är fullbokad.

Vi hyrde ju film igår och efter att kommit hem från akuten såg vi Tropic Thunder. En härlig komedirulle. Tycker att Ben Stiller utvecklas både som skådespelare och i yrket bakom filmen. Lite roligt var ju att se vår scientolog kompis Tom Cruise i en roll där man knappt såg att det var han. Sjuk roll och sjuk dans i slutet. Får nästan strunta i allt vad man tycker om mannen själv efter att sett honom på Oprah hoppandes i soffan. Kanske dags att ge honom en chans i Valkyria. Filmen i sig var värd att se och är man lite trött kan den bli sjukt rolig :p Den får 4 stenar av mig.



Vill tacka Tess och Emma för en trevlig söndag, fick min utflykt även om jag gärna gör om den till någon annan plats i fortsättningen ;)

Snö på en söndag

Fortfarande snö ute, blev lite vinter till slut även här i Skåne. Älskar när snön ligger. Känns som att man mår mycket bättre av snön eller ja, det är väl ljuset man mår bra av. Jag skulle nog inte ha  några som helst problem med att bo i norr. Så får hoppas man får ett jobb uppåt så man får lov att prova på en ordentlig vinter.

Min framtid känns för tillfället rätt osäker, vet inte alls hur det blir när jag gjort klart mitt examensarbete. Men det får tiden helt enkelt utvisa. Har ju jobb på uniflex så man ska väl klara sig ett bra tag tills man hittar något.

Nu lever man helt enkelt i nuet och har bestämt mig för ha så roligt som möjligt under tiden de sista studierna klaras av.

Idag känns som en sådan dag som skulle varit perfekt att göra en utflykt på men jag vill nog hellre att min gumma ska bli helt frisk först :)

Lite hårdrock så här på vilodagen




Amon Amarth - "The Pursuit of Vikings"

Hur fan

Kunde jag glömma köpa kaffe när jag var i affären. Nu har jag fortfarande inte druckit kaffe sen i fredags förmiddag.

Får nog leta upp en affär imorgon igen. Och verkligen skriva ner på en lapp vad det var jag skulle köpa.

KAFFE KAFFE KAFFE eller Zoegas som jag även brukar kalla det.

Huvudvärk.

Och nej det hjälper inte med te. Inte alls samma sak.

Ha en fortsatt bra kväll

Skönt med Helg, tror jag!

Då var det äntligen lördag och skönt borde det väl vara, men har lite ångest för att jag egentligen borde plugga.
Men känner att jag inte har någon ork för det, lite ångest över att man har en del att göra nu.

Idag ska jag nog gå och köpa kaffe, börjar tröttna på att dricka te nu. En kopp kaffe hade fan inte varit dumt nu. Har ju kört på te nu för att man tänkt att spara lite pengar. Men det funkar ju inte på helgerna då jag kanske inte kommer in till skolan där jag har min svarta guldet reserv. Gratis är den med, rätt skönt att man är examensarbetare, man känner sig som en av instutionen och inte bara som en elev.

Lite sugen på att resa någonstans nu, och uppleva lite natursköna stunder. Lite fjällvandring till sommaren hade ju inte varit dumt eller hade gärna upplevt något så man får veta att man lever.

Nehe nu ska jag njuta av att det är lördag.


En fredag i Malmö

Jaha då var en förmiddag/eftermiddag i Malmö avklarad. Passade på att umgås med brorsan efter mitt ärende i Malmö.
Vi åt en behaglig lunch/frukost, blev en baguette med bacon och skinka för min del. Mycket gott och en kopp kaffe var suveränt till det.

Sen drog brorsan med mig på en långpromenad i Malmö, så nu hittar jag in och utantill i alla små gränder och gator. Men för säkerhets skull fråga Daniel var vi var och trampade snö. Jag vet att jag var i Malmö i alla fall "spelar på mitt beryktade dåliga lokalsinne"

Och eftersom vi var så duktiga denna så var ju inte lite glass fel efter det, Lilla Glassfabriken vet hur man gör glass.

Nehe ska sätta mig och ta det lite lugnt innan man försöker röja lite i lägenheten!

Ha det gott folk.



Dålig dag

Usch, är så trött på min dåliga självdisciplin. Den hejdar mig i varenda situation och jag är så trött på det nu.
Helt värdelöst att inte kunna köra 110 % på allt jag verkligen vill bara för att min självdisciplin är kass.

Ska jobba idag i alla fall, får hoppas det blir en bra dag så kanske självförtroendet ökat till kvällen. För just nu är det på botten. Vet inte riktigt vad som har hänt med mig. Hade så bra självförtroende innan, men det är ett minne blott. Nu är varje dag en kamp.

Och hörde nu att LKAB kommer att ha produktionsstop i sommar, vilket innebär att jag lär inte få något jobb där. Vilket alltid har varit min sista utväg inför sommaren. Känns som att man alltid få press på sig på något sätt, vad man än gör.

Skitdag helt enkelt. Men får väl ta på mig lite svarta uniflexkläder och bege mig ut i kylan.

En timme med amerikanska poliser!

En timmes cops, underbart! När man sett de 2 avsnitten lär man ju behöva korven man tagit upp ur frysen.
Nej jag hade inte tänkt leka att jag har en batong. Tänkte faktiskt äta korven, man blir hungrig av amerikansk tv.

Och nej jag vill inte bli polis, hade inte pallat vara en förebild i alla situationer som dem kan tänkas hamna i.

Så, snart får pojkarna bakom pirate bay sina domar, vad tror ni om hela spektaklet?
Undrar hur lång tid det tar innan en kopia av sidan pirate bay är uppe om den skulle stängas ned. Nåja jag är helt laglig jag, laddar inte ned ett dugg. Men det är ju bara för att man skaffade mobilt bredband. Hade jag fortfarande haft 100 Mb's anslutning hade jag givetvis tankat ned allt jag skulle vilja se på. Pirate Bay har helt enkelt gjort det möjligt för folk utan pengar att ta del av all vår världs kultur. Varför är det bara de rika som ska kunna ta del av den?

Nehe dags att leta upp lite makaroner till korvarna.

Ha en super kväll alla söta

Resultat

Så här kan det se ut efter en dag i SEM'en: Det ni ser är mineralkorn, det lite mörkgråa tror jag var kvarts och det ljusljusgråa var nog biotit om minnet inte brister. Det väldigt avlånga mellanmörkgråa kornet har jag inte identifierat än. Får ske någon dag framöver.

  Har ett antal sådana här bilder så inte lätt att komma ihåg vad som är vad på alla. Det finns nedskrivet i min hemliga pärm som ingen får se.
Hoppas ni gillar bilden. (klickbar om ni inte har glasögon) Framöver kommer det även komma med bilder från den vanliga mikroskoperingen.

Vi håller på att tvätta nu, drygt som fan. Ska ringa fastighetsägaren och be dem fixa en ny torktumlare. Kan ju inte vara meningen att dem tycker att vi ska behöva torktumla i 3 timmar för att tvätten ska bli någorlunda torr. Eller så tycker dem det, inte vet jag. Kan ju vara sadister eller något.

Några tankar på bloggens utseende? Något jag kan förbättra?

Nehe en kall öl ute på altanen nu hade ju inte varit dumt, ser riktigt varmt och skönt ut med sol och så. (Förtränger minusgraderna.)

Överraskning

Får hoppas Emma gillar min överraskning som väntar henne när hon kommer hem.

Har nu gjort ett pass i SEM'en, så har nu kommit hem. Tänkte diska och kanske börja städa lite här. Imorgon måste vi nog tvätta 1-2 maskiner så att man har kläder.

Upptäckte att man har en tid hos tandläkaren nästa vecka, helt underbart ju. Undrade just om dem hade glömt bort mig, visserligen sa dem att de inte behövde kalla mig på ett tag då jag hade så bra tänder, men 2 år känns ju lite väl.

Nåja får borsta tänderna lite extra noga denna vecka så behöver dem förhoppningsvis bara ta bort lite tandsten nästa torsdag.


Måndag morgon..Usch

Jaha, då var det måndag igen. Känns väldigt segt att snart behöva trampa iväg till skolan. Hmm Emma lämnade visserligen busskortet men får nog bli cykel idag. Så kanske man vaknar till liv. Har SEM (scanning electron microskope) idag från 8-13, så får försöka vara där när man nu har bokat det. Men just nu känns det som att en sovmorgon hade varit mer behövlig.

Jag är nog inte van vid att vara så social som jag varit denna helgen, antagligen något jag får öva på. Enda tråkiga är ju att vara social oftast betyder att göra av med pengar som man inte har. Nåja det positiva väger ändå över.

Sitter och avnjuter en kopp te, har lite tankar på att käka lite frukost men det är nog det drygaste att syssla med så här tidigt.

Usch, sängen lockar mer nu än en cykeltur. Förstår inte varför. Ångest!

Har hört flera som råkat ut för personer som är otrevliga i sina bloggkommentarer, så onödigt. Är ju sin sak om man vill diskutera åsikter via bloggandet men man behöver ju inte vara respektlös. Tyvärr är väl respektlöshet ett ökande problem i vårt samhälle.

Nehe dags att avsluta skrivandet, men ångesten över dagen återstår. Får hoppas den försvinner när man kommer till skolan.

Ha en bra dag alla vänner!

Se på fan!

Ska inte svära för mycket men jag lyckades. Vinst numero 1 av 3 omgångar monopol som skall spelas den närmaste tiden.

Sitter och halvtittar på den onde, den gode och den fule.

Nehe får nog sova snart om man ska orka med morgondagen. Inte en ledig stund denna veckan, kanske tar någon sovmorgon i veckan som kommer.

Ska bli kul att träffa föräldrarna imorgon


Monopol

Jo jag tänker vinna ikväll, finns inga hinder mellan mig och alla de vackra pengarna. Enbart Emma som är ett hinder men det får vi undanröja under kvällen ;)

Återkommer med resultat!

Skönt med Helg!

Hoppas alla läsare mår bra denna fredagen den 13. Någon vidskeplig?

Har nu jobbat hårt denna vecka, med både examensarbete och Uniflex. Förhoppningsvis kan det bli lite pengar framöver.

Ikväll blir det lite ölhävning med brorsan, kanske kan pigga upp en lite och förbereda en för vad som väntar imorgon. Ska helt enkelt vara tentavakt imorgon, 9-13. Underbart att få pengar för att bara sitta ned och vara så brutal som möjligt, hihi. Tror nog alla gillar tentavakter. Dem är ju speciella, så även jag ;)

Nehe nu blir det en cykeltur till puben!

Kommer vara trött på Amfiboler

Jag kommer nog att vara rätt så trött på amfiboler när mitt examensarbete är slut. Det är det jag mest tittar på i mina tunnslip så det blir en hel del amfibolstuderande per dag.

Idag hjälpte Bosse mig att hämta mina resterade stuffer och borrkärnor från posten. Två paket a la 19 kg, skitkul att bära dem, speciellt när expediten tyckte att det var så kul att det var bara sten i dem att hon småsnackade med oss i 5-10 minuter. Mina biceps var inte riktigt glada efter den utflykten. Kanske inte var speciellt tungt men dock lagom otympliga med.

Ska bli riktigt skönt att bli klar med pluggandet. Men trots att jag är så trött på det har jag hittat en hel del motivation helt plötsligt. Kanske är det vädret, solen tittar  ju fram en del nu. Men hur som helst, skönt är det.

I morgon ska jag sitta vid elektronmikroskopet, rätt drygt men ger ju underbara resultat. Så får ta mig i kragen och utnyttja tiden imorgon. Men det är ansträngande för mitt lilla huvud, uscha.

Ha en fortsatt bra kväll!



Titel?

Lördag morgon och motivationen på högvarv, frågan är vad som kommer prioriteras denna dag. Städning eller pluggning, hade dagen varit ultimat hade jag klarat av båda två sakerna innan hockeyn börjar idag.

Såg att en för mig okänd person kommenterat mitt inlägg huliganerna. Och om Mr Stenkastare anser att jag bör skämmas för att jag välkomnar lite nationalism i landet så kanske han/hon bör slå upp ordet nationalism. Tror alla skulle må bra av lite nationalism, tänk om vi 9 miljoner invånare hade något gemensamt att vara stolta över kanske rasister/nazister inte kunde utnyttja ordet nationalism lika mycket som dem gör idag.

Nåja jag har i alla fall blivit frisk från influensan, känns mycket bra. Är nu redo för en månads hårt arbete så att man kanske kan ta lite semester sedan. Förhoppningsvis bär det av till Zürich, Schweiz eller vart nu än Martin och Ursula befinner sig. Dock är det ju garanterat Schweiz.

Nehe om man skulle ta tag i den där juridiken. Lite svårt att komma in i det juridiska tänkandet får man helt klart säga, men det ska nog gå det med!


jadu


Bilden visar puben jag satt på förra sommaren och drack en öl framför solnedgången.

Ha en trevlig helg gott folk





Uniflex

Som några av er vet så jobbar jag lite på Uniflex bemanning här i Lund.
Nog ett av de softaste jobben som man faktiskt får bra betalt för.
Men i morgon ska jag vara på borgen, ett ställe där man lätt kan få ångest, panikkänslor och annat smått och gott.

Stället där vi befinner oss är kallt, mögligt och allmänt trist. Det enda som håller igång humöret är the black army som vi ibland kallas för. Förstår inte varför fast anställda på Tetra pak blir irriterade när 25-30 svartklädda uniflexare snor deras microvågsugnar under lunchen. Hihi.

Men som sagt. Ett mycket bra arbete för någon som inte planerat att jobba där för evigt.

Tills nästa gång!

Grattis Barbie

Tänka sig, 50 år med Barbie. Måste säga att utan henne hade jag inte varit den person jag är idag.
Eller kanske inte är 50 år med henne, jag är ju bara 26 än.

En ung man i mina bästa år skulle man kanske kunna kalla det. Fast vet inte om det är i mina bästa år. Men det lär jag ju märka om en 30 år. Eller kanske ännu längre :P

Nej jag har inte ålders nojja, skiter fullständigt i hur gammal jag är. Eller gör jag?

Skumt. Nåja ser barbie ut som hon gör vid 50 års ålder så behöver man nog inte oroa sig. Undra om hon har plastikopererat sig. Vilka kroppsdelar tror ni hon har bytt ut?

Eftersom Emma längtade lite tillbaka till Kiruna lägger jag med upp en bild därifrån.

Renjävlar säger jag, eller nej det är nog jag som är bilistjävel för dem. Att jag ska komma och störa i lunchtimmen.

Jo som titeln säger.

Dags för lite käk kanske. Ha det!!

Sova!!

Äntligen dags för lite sömn igen. Jag vet, sov innan idag med men är så trött nu för tiden.

Funderar lite på att skaffa en ny hobby men vet inte riktigt vad så är det någon som har förslag se till att kommentera då.
Är kanske dags att damma av fotbollsskorna. Så får man lite motion samtidigt.  Whiskyprovning kanske, fast det kan man ju inte syssla med varje dag. Skulle bli dyrt och ni skulle få en alkoholiserad Markus ;)
Äsch är för trött att komma på något som jag kan syssla med. Får bli en sak att ta itu med imorgon.

Förresten har glömt att säga, är så grymt sugen på att köpa bil. Längtar verkligen tills man har råd med det!

Godnatt med er!

Sega influensa

Har nog influensan eller något annat skumt som inte vill ge med sig, har haft det över 1 vecka. Men inget annat än feber, väldigt drygt. Jobbade idag, med febernedsättande då vill säga annars hade jag nog inte klarat av det. Får se om man orka gå till skolan imorgon. Hade nog helst vilat så man kunde jobbat på fredagen istället.

Är trött på att vara sjuk nu, så svårt att vara positiv när man ligger däckad större delen av dagen. Finns så mycket man vill göra istället.

Vill passa på att tacka Daniel för senast, var mycket trevligt. Har mer whisky att bjuda på så kanske får göra om det snart igen.

Jag och Emma funderar på att åka till Schweiz snart, allt hänger på om vi får tillräckligt med jobb nu i februari så man kan ta av sparpengarna. Hade varit kul att ha något att se fram emot.

Nehe lite sömn nu så man kanske orkar med kvällen med!

Ha det gött alles.

RSS 2.0