Måndag morgon

Hostan ger inte med sig och rösten är ju aningen instabil. Får fan bli bra till på Fredag då jag ska opponera mot Bosse.
Kommer inte bege mig till skolan idag, får bli imorgon i så fall, tänker ägna dagen åt kurering och lite plugg här hemma.

Känner faktiskt ingen ångest över skolan, är mest motiverad, man ska bara bli frisk med sen jäklar.

Helgen har varit underbar, fick köra lite bil med. Älskar att köra bil och kommer köpa en så fort jag får råd. Och nej jag bryr mig inte så mycket om miljön. Antar att någon av er läsare var med i Earth Hour och släckte ned. Sånt trams, folk är väldigt naiva och tror att man är duktig att man visar att man kan släcka ner en timme. Resten av året då? En timme är en piss i havet och inte får den några politiker att tänka till heller. Ska dem också bara tänka på miljön en timme?

Ni som bor i storstad, titta er runt. Har ni kliniska rena gator eller är nedskräpning ett problem?  I Malmö och Lund är det ett problem och när folk inte ens bryr sig om miljön i sin hemstad (närmiljön) så kan man ju undrar hur någon kan vara naiv och tro att vi tänker på jordens klimat.

Och som geolog tror jag inte ett dugg på växthuseffekten. Jordens klimat har börjat att förändra sig för att det är dags helt enkelt. Det enda som kommer hända är att mänskligheten kommer att dö ut för vi har slutat att anpassa oss, vi tror att det är jorden som ska anpassa sig efter oss.

Lite provokativt denna förmiddag. Ha en fortsatt bra måndag!

Vilodag Allan

Skönt att vara hemma i Lund igen. Men har dragit på mig en förkylning eller något. Hände nog när man började slappna av efter allt som hände i helgen. Men det är bara att kurera sig. Tänker inte gå utanför dörren idag. Bara för att hämta posten, väntar ju nyheter från csn. Inga goda nyheter men ändå :)

Sitter och tittar på Xena - Krigarprinsessan, typ det enda som finns på tv nu om man bara har ett fåtal kanaler. Får skaffa fler sen när man har fast jobb och en inkomst som duger att leva på.

Det finns mycket jag vill göra här i mitt liv, och förhoppningsvis kan man snart börjar sätta alla sina stora planer i verket! :)

Torsdag

Idag är det torsdag, sitter och väntar på att lite tvätt ska bli klar. Sen ska jag nog äta lite frukost.
På eftermiddagen ska vi träffa Daniel, sen skulle visst Emma på någon utbildningsmässa här i Malmö. Sen bär det hem till Lund där jag måste skriva klart en inlämningsuppgift i juridiken. Får hoppas man hinner det.

I helgen ska man umgås lite med föräldrarna och förhoppningsvis få lite pluggat.
Ha nu fått reda på när jag ska opponera mot Bosse, detta sker den 3 april. Ska nog gå väldigt bra hoppas jag. Ser fram emot det, dels för att bli av med opponeringen. Och så skönt för Bosse att äntligen bli klar. Det förtjänar han nu.

Nehe nu åter till tvätten och sen frukost.

Ha det mina få läsare :)

Malmöbo för stunden

Sitter i Malmö och sysselsätter mig lite. Pluggandet ligger lite på is men ska nog ta upp det imorgon igen.
Det har varit en rätt jobbig tid det senaste med mycket tankar, men allt börjar kännas bättre och bättre.

Älskar hela min familj av hela mitt hjärta och ska försöka bli mycket bättre på att visa det hädanefter.

Vill tacka Emma för att du har varit så stark den senaste tiden när jag inte orkat.

Och tack till alla mina vänner för att ni finns där när jag behöver prata.

Söndagsmiddag

En trevlig söndagsmiddag utspelade sig idag och fint besök i form av föräldrar, min mormor och Jan-Åke. Vi åt en söndagstek, potatis och sås. Givetvis var det lite grönt inblandat med. Får hoppas man inte får men av det.

Efter middagen begav sig alla till Malmö där det blev fika hos brorsan. En god tårta med något konstigt namn.
Är ju brorsans födelsedag i veckan som kommer så han fick lite presenter. Kommer lite till på hans födelsedag som vi ska fixa. Får hoppas vi har råd och tid med det i veckan :P

Var väldigt trevligt att träffa lite släktingar. Det händer inte så ofta så ska nog försöka ta mig till Älmhult lite oftare innan sommaren. Sen vet jag ju inte alls vart jag tar vägen.

Såg en olycka idag på vägen till Malmö, människan var fastspänd i bilen och brandmännen jobbade med att få ut personen. Lite läbbigt och jag hoppas att det gick bra för personen för bilen var inte i sin bästa form efteråt. Får en att tänka till lite.
Jag ska verkligen jobba med att leva för dagen för man vet aldrig vad som händer nästa dag!

Ha en bra söndags kväll alla!

Ojdå

Jag och Emma upptäckte att alla mår inte bra av solen.


 Det var en gång ett tufft drakljus.
Nu är den bara slak, och inte tuff alls!

Ungefär som att åldras eller hur är det gamlingar?

Förresten, ni ska se söta Emma, hon är så söt när hon är trött.

*Phew*

Sitter nu och försöker återhämta mig från ett nybörjarpass ur Paulo Robertos träna en kvart om dagen. Kommer dröja någon vecka innan jag kallar det för nybörjarpass. Helt slut är jag, fast det kanske bara är ett bevis på att jag behövde det :)


Idag blir det plugg, lite handling kanske, och umgås med Emma när hon vaknar i eftermiddag någon gång.

Jag funderar på att sticka ut och springa lite ikväll om jag orkar efter denna genomköraren eller så får det bli varannan dag, för min kondition är skitkass. Och det är ju bara jag som kan förbättra den :)

Nehe en dusch nu och lite frukost sen.

Solen är här..

Och med solen kommer ju lite lättare humör, depressionen är inte så djup. Inte för att jag har haft någon depression, men ändå. Jag kämpar vidare med att hitta mina ljuspunker i mitt liv, och viktigast av allt är nog att leva i nuet, vara glad för det man har.

Hörde en islänning tala på svt häromdagen, han levde väldigt enkelt och hans filosofi var att känner man oro så är det för att man önskar sig sånt som man inte kan få. Han är nöjd med det han har och känner därför ingen oro.
Är återkommande det där att man ska leva i nuet, därmed inte sagt att man inte ska ha drömmar. Utan drömmar så skulle vi antagligen inte utvecklas som människor. Det var lite åsikter på lunchen det.

Har passat på att sitta ute i 5 min, blåser fortfarande lite väl mycket för att sitta längre stunder, men solen var trevligt att ha i ansiktet igen. Idag är det läsning av examensarbete som gäller, samt att skriva på mitt eget.

Hoppas att ni alla får en skön dag i solen, om ni nu har den var än ni befinner er :)

Kram på er!

Blåsigt värre

Man skojar ju inte om att det blev en blåsig dag, undrar vad gud sysslar med däruppe. Ska inte spekulera i vad för då blir man nog bara förvirrad.

Igår satt jag i SEM'en som vanligt, blev ca 7-8 h där. Det kommer antagligen bli en massa timmar till där innan jag är klar men det känns som att det går framåt i alla fall. Idag träffade jag min lärare och det kändes skönt att få lite respons på vad man sysslat med hittills.

Idag ska jag se om jag orkar städa lite, får ju celebert besök på söndag. Då måste det ju vara fint ;)

Annars verkar det bli mycket studerande i veckan för uniflex har inte hört av sig. Får se om man kan få lite jobb nästa vecka.

Nehe nu ska jag hjälpa Emma att diska så vi kan börja med maten.

Ha det gott alla!


Jack

Oh Jack! Jag ser ljuset nu. Du har fått mig att inse att livet är väldigt enkelt. En flaska av dig hemma så mår man mycket bra!

Tack brorsan för en supergod middag, nästa gång får du hacka pepparn ;)

Sov så gott!!

Tvättdag

Ojoj vad man är uppe tidigt, men vädret gav mig motivation till att tvätta så att jag slipper bege mig ut. Och tvättmöjligheterna här är inte dem bästa så man får gå upp i tid för att sno maskinen. Har satt igång första maskinen och första koppen te är färdig. Får ägna en stund åt nyhetsmorgon, ungefär vad jag orkar just nu.

Idag tänkte jag plugga juridik eller möjligtvis matte, är i valet och kvalet om jag ska försöka på mattetentan nästa vecka. Om jag gör det så får jag onekligen plugga mycket mer än vad jag gjort nu. Hade dock varit väldigt skönt att få den gjord.
Har nu gjort klart med min handledare om att vi ska ha möte på tisdag. Ska bli skönt att få en bild utifrån om hur jag står tidsmässigt och om mina resultat är bra. Kanske kan man sätta upp lite datum med så man kan försöka planera utifrån det.

Jag trodde verkligen att våren var på väg, men icke. Jaja får hoppas att snön försvinner fort denna gången. Lite sol hade inte varit dumt för självkänslan just nu :P Man saknar de där D-vitaminerna.

Nu ska jag kolla tvätten. Ha det!

Snart ensam hemma..

Snart kommer man vara hemma själv några dagar. Kommer bli för jäkligt antar jag, vi är ihop så mycket så att vara ensam någon dag är jobbigt. Men får försöka bryta den trenden. Även om man är ensam så måste man ju kunna må bra.

Veckan har annars börjat bra, var tentavakt i måndags. Dem testar fortfarande anonyma prov för att läraren inte ska kunna rätta efter vem personen är. Skitbra antagligen men nu var dem ju bara 5 i måndags. Det är lagom stressigt att ge dem nummer och hålla reda på deras tentor. Tänk då om det är 30 stycken som skriver. Hoppas jag slipper vara med om det.

I går jobbade jag, skittråkigt men lagom soft för lite pengar, har tyvärr inte fått mer jobb denna veckan vilket är lite synd. Känner att det är bättre att jobba någon mer gång än att stå utan tillräckligt med pengar när månaden är slut. Men får nog mer nästa vecka. Tur att alla jobben på uniflex är dötråkiga, det ger en lite motivation till att bli klar med sin examen.

Har sökt jobb som extrageolog på SGU i sommar om inte Kiruna vill ha mig. Det är enbart fältarbete som gäller på SGU så då blir det att åka ut till ett hus i buschen någonstans om man har otur och kartera berggrunden där.
Vet ni fler geologjobb därutet så hojta till så man kan söka :)

Denna vecka ska jag även ta itu med vår bovärd, om han inte fixar de grejer som skall fixas så ska han se på fan. Tror inte dem har haft några som klagat här innan. Men nu har dem fått lite problem på halsen. Mohaha.

Nehe frukost nu och sen vinka av Emma på tåget. Får hoppas hon får det trevligt på sin lilla äventyrsresa :P

Ha det bra!

Huvudvärk

En dag utan kaffe innebär ofta huvudvärk, så också idag. Men annars har det gått bra.
Har städat lägenheten och hade tänkt fixa disken ikväll med men det är lögn i fan på kvällarna för då har varmvattnet använts upp. Så blev lite diskat men finns lite kvar till Emma imorgon. För en annan ska ju sitta tentavakt imorgon, 9-14. Enbart 5 som skriver så blir nog lugnt utan fusk och represalier.

Ska möta Emma ikväll, får hoppas att det inte regnar ute då. Fast kommer bli skönt med frisk luft.
Nu ska jag luta mig tillbaka och läsa lite ur Äldre Gudar av David & Leigh Eddings. Har inte kommit in riktigt i boken men verkar vara lika lättläst som Sagan om Belgarion. Bra böcker fast dem riktar sig nog mer mot yngre människor.

Tills nästa gång!

Söndag morgon

Ahh det var riktigt skönt med en dusch, får man kanske göra lite oftare. Nu när man håller på med exjobbet så är det ju slutspelsskägg som gäller och så har man inte riktigt tid att hålla sig ren ;) Skägget ser ni här nedan. Det som lyser är en kolbeläggningsmaskin. Dvs den lägger på ett lager med kol från en pennliknande sak på mitt tunnslip.

Idag ska Emma jobba så jag passa nog på att spela civ 3 hela dagen. Försöker hålla helgerna lediga från plugg och jobb om jag kan. Känner att det blir för mycket annars. Alltihopa blir bara ett stressmoment allan om man inte tar och slappnar av ibland.

Nu är kaffet slut igen. Får fan minska ned på kaffedrickandet. Blir ju dyrt i längden. Äsch nu pallar jag inte köpa mer kaffe. Får överleva helgerna utan. För på dagarna har jag tillgång till gratis kaffe, både på jobbet och skolan.
Eller ska man sluta helt?

Ne glöm det!

Kommer en uppdatering hur söndagen går utan kaffe senare idag. Ha nu en bra söndag vad ni än nu gör.

Frukost

Ja snart dags för det skulle jag tro. Börjar känna mig lite hungrig :P

Så vad händer i helgen för alla läsare då?

Jag ska ju skriva om exarbetet, har tappat bort sisådär 4 sidor skrivet material som jag måste skriva om. Visst hatar man datorer ibland. Var väldigt frustrerad när jag upptäckte det och det var länge sen jag mådde så dåligt.

Men nu är det nya tag och förhoppningsvis går det bra.

Har ni märkt hur dyrt det har blivit att åka tåg sen danskarna blev inblandade, tur att dem vill att man ska vara miljövänlig nu för tiden. I en tid då man faktiskt kanske kan hitta billigare flygbiljetter. I början när jag och Emma hade distansförhållande kunde en resa kosta max 300kr fram och tillbaka till Borås, idag får du räkna med ca 500 kr om du inte har tur och får tag i en sista minuten, eller köper biljetten på tradera. Så för både mig och Emma går en resa på 1000kr till Borås.

Nåja nu blir det frukost och sen får man kanske städa upp här hemma så man kan plugga ordentligt i veckan sen.

Ha en bra lördag!

Löjligt

Det är vad demonstrationerna i Malmö är. Vad tänker man egentligen med när man skapar en demonstration som med stor sannolikt kommer att spåra ur och kosta dels demonstranterna själva men också oss andra som betalar skatt en väldigt massa pengar.

Vad vill man egentligen säga med demonstrationerna? Är det att som israel förtjänar man inte att få spela en tennismatch? Här har vi en några tennisspelare som antagligen lagt ner större delen av sitt liv på träning för att kunna komma och spela en match i davis cup, och vad möter dem? Tusentals svenska medborgare som mer eller mindre säger att det är ok att Hamas slänger in lite missiler hur som helst i Israel. Och att Israel inte har någon som helst rätt att stoppa dessa. (nu säger jag inte att det är ok att kriga men det handlar om så mycket dubbelmoral att det sunda förnuftet har försvunnit). Sen när hör idrott ihop med politik?

Jag vet att om demonstrationen blir lyckad och utan våldsamheter så har de som skapat den lyckats med att genomföra en ickevåldsam demonstration. Men inte F** bryr sig Israel så mycket om vad några tusen svenskar tycker.

Blir kul att se om några har lärt sig vad respekt är också. Folket förväntar sig alltid att en polis ska behandla en med respekt men det är inte många som visar poliserna något respekt idag. Någon som hört talas om Karma? Ta en titt på My Name is Earl om ni inte vet vad det är. Ta t.ex. killen som nöffade åt polisen, folk tyckte det var löjligt att han fick straff men allvarligt? På min tid fick jag lära mig vad respekt är och att respektera man inte folk så kan man ju vänta sig att bli behandlad på samma sätt.

Hoppas att jag provocerat tillräckligt många nu!

Svart och orange

Nu till en gissningslek, vad är det som klär sig i svart och orange och som tror att livet skulle vara kul? :P

Jo en alldeles unik uniflexare. Har nu jobbat 2 dagar, tur att man får bra betalt. Fy fasen vad tråkigt dessa dagar hade varit annars.

Ikväll ska jag vara hemma själv då Emma jobbar natt. Blir att titta lite på tv och kanske plugga lite. Mest troligt är ju att jag kommer spela civilization 3 :)

Imorgon ska jag plugga för hela slanten. Har mycket studier att tänka på och får se om jag orkar med allt eller om jag väntar att göra lite tills man känner att man har mer tid.

Åter till Simpsons!

Ha en bra kväll!

Tjo

Godmorgon gott folk

Idag är det måndag för er som är lite förvirrade. Sitter och ta det lugnt till en kopp kaffe. Snart dags att bege sig till skolan med, men eftersom det är måndag så tar jag det lite lugnt.

Ska idag titta klart på alla tunnslip, och börja titta noggrannare i de jag behöver det. Sen blir det till att börja ta kort på det viktiga som jag hittat i tunnslipen. Och kanske visar jag upp några av dem här. När det är färdigt ska en juridisk inlämningsuppgift göras klar. Helt klart mycket studier just nu, får hoppas att det går vägen.

Längtar tills man är färdig, fast kanske ändå inte. Rätt stor risk att man blir arbetslös efter det här. Nåja det är ett senare problem.

Ha en bra dag!Ny vecka

Imorgon börjar en ny vecka, med nummer 10 efter sig. Jag har en hel del att göra i veckan så den kommer antagligen att gå fort. Som veckorna brukar göra nu för tiden. Hemskt att tiden går fortare ju äldre man blir, är så jag känner i alla fall.

Men men man ska ju leva i nuet och därmed ska jag njuta av denna vecka med och hoppas att jag får allt gjort som skall göras. Har inget direkt planerat till helgen, får kanske se till att fixa lite planer så man har något att se fram emot. Fast om jag jobbar i veckan blir det antagligen studier som gäller i nästa helg med.

Ska bara påpeka att jag diskat idag, så kanske man kan få lite beröm? :P

Nu åter till Beck, lite tråkig film men så är det ju söndagstempo i mig med så spelar nog ingen roll.

Har alla haft en bra helg nu då?

Sova lite kanske

Jaha då var lördagen slut och man är sådär lagom trött efter en händelserik dag.
Ska strax gå och lägga  mig men imorgon ska jag sova ut så man orkar plugga och fixa lite här hemma.

Idag följde Emma med mig till skolan och höll i piskan så jag fick rätt mycket gjort för att vara en lördag :P
Och hon var ju inte sen med att ta bilder så det lär nog komma upp lite sådan imorgon, antingen på hennes eller min blogg. Eller kanske på bådas.

Nu ikväll har vi kollat på Saw 5 och The Bucket list. Två väldigt trevliga filmer på väldigt olika sätt ;) Båda var sevärda och den sistnämnda rekommendera jag varmt om man är ute efter en drama med en hel del inslag av komedi.Nehe sängen kallar. Sov så gott folk! :)

RSS 2.0