Godmorgon

Då var man uppe med tuppen, sitter med dagens första kopp kaffe. Beckmörkt ute, skulle haft en strålkastare med sig ut som en ficklampa. Blir alltid lite deprimerad när hösten kommer och i år har det varit extra jobbigt med mycket stress runt flera saker. I förrgår och igår hoppas jag blev en vändpunkt och att mina dagar skall bli lite mer lugna med många lyckliga stunder.

Vet inte vad jag skulle gjort utan min sambo, hon är mitt ljus i vardagen och hon lyser alltid upp hur hon än mår!
Tack för att du är så stark sötnos!

Ska idag sitta tentavakt, tjäna ca 200 kr på att sitta still. Alltid kul och välbehövda extrapengar när inte Uniflex har så mycket jobb.

Fick ju en liten chock igår, csn ville ha extra betalt eftersom både jag och Emma tjänat för mycket. Det ska vara betalt innan sista december. Tur att vi fick tillräckligt med lön. Men hoppet var långt borta ett tag, stressen skyhög och man kan förstå folk som får hjärtinfarkt inför julen.

Ikväll ska man försöka storstäda lägenheten, får se hur kul det blir :P

Kram Alla och se till att skänka alla de fattiga i landet en tanke nu inför julen.

Ljuvligt..

Onsdag idag, är ledig denna ljuvliga dag, typ. Ska väl pyssla lite här hemma så man slipper stressa nästa vecka :)
Snart dags för fest i nya lägenheten ju, får hoppas att det går bra och att alla får plats.

Imorgon kommer glasmästaren och fixar vårt trasiga fönster, skall bli riktigt skönt. Sen ska han försöka täta några andra fönster så gott det går. Snart kanske Jossan kan sova hos oss med bara ett täcke och inte dubbla täcken och filtar. Framförallt så kanske vi slipper slösa värmeljus. Man skulle kunna tro att vi är beroende av att ha tända ljus i lägenheten.

Nehe dags att besöka Allfrukt och inhandla lite frukt och grönt till veckan. Ska bli skönt att få pengar igen nästa vecka. Rätt så tråkigt att vara fattig..

Ha det bra alla! Kramar
Tentaresultat

Gårdagen blev väldigt lyckat trots läkarens besked till Emma. Kommer stötta dig till 150% från och med nu.
Det var skönt att se hur motiverad Emma blev av beskedet, andra i hennes situation hade kanske blivit väldigt ledsna. Men skönt att det är något som vi kan påverka tillsammans.

Fick igår även reda på mitt tentaresultat, kursen hette juridisk introduktionskurs. Jag gled in på trevliga 28 poäng vilket precis var VG. Så underbart skönt, med tanke på att jag knappt ville göra tentan. Tack till Emma samt Bosse med familj för att ni pushade mig och fick mig att gå på tentan.

Imorgon ska jag försöka springa en längre runda, får se hur vältränad man är nuförtiden :P Men skönt att bo i samma stad som brorsan så vi kan ta tag i tränandet tillsammans, blir så mycket roligare då. Eller roligare vet i fan men det blir att man gör det. När man har tid vill säga ;)

Efter motionen ska jag vaccinera mig, lite osäker är man väl på vaccineringen, men har inte tid eller lust att vara sjuk i svininfluensan. Och risken att få svininfluensan utan vaccin är nog mycket större än att få någon biverkning av vaccinet.

Här nedan kommer lite bilder från resan till Schweiz, filuren Elia som tar all uppmärksamhet i första bilden, och sen fick en bild på Elia och mig :) Längtar redan tillbaka till charmtrollet och resten av familjen.

Filuren tar all uppmärksamhetEn liten filur och jag


Nehe om man skulle ta tag i dagen!


Ny vecka!

Idag har man varit uppe tidigt, var ju tvungen att säga adjö till Jossan och Susanna. Tack till er för en trevlig helg!
Skulle jobbat idag men ska följa med Emma till vårdcentralen eller vad det nu blir. Inte det lättaste i svininfluensatider. Man får vara glad om man får någon vård överhuvudtaget. Undrar om inte staten skulle lagt pengarna på att anställa mer vårdpersonal istället för så många doser vaccin.

Tycker även att det är lite underligt att Schweiz inte tillåter vaccinering av människor som inte är mellan 18-59 år. Medan vi här i Sverige ger sprutor till höger och vänster.

Sverige har skött denna epidemin på värsta sätt, genom att skrämma upp människor för att staten inte har råd att folk lägger sig i 2-3 veckor i svininfluensa. Man kanske skulle se till att alla de ungdomar som går arbetslösa få hoppa in där det behövs.

Och nu vill dem att man ska kunna jobba efter 65 års ålder. Det är nog det bästa att göra för att stävja ungdomsarbetslösheten. Sitter gamla gubbar och tanter på jobb som en ungdom kanske kunnat få. Och oftast utvecklas inte jobben när de äldre sitter kvar, för de har sina rutiner och skulle det komma förändringar kan ju inte dem jobba mer. Inte för att jag inte gillar äldre, speciellt inte de som är för förändringar.

Lite gnäll så här på morgonen.
Snart dags att plugga lite istället för jobb då. Eller kanske fixa till det lilla rummet så det blir beboeligt innan festen den 28 november.

See You!

Helgen närmar sig!

Då var det fredag igen, veckorna går fort nu. Under en promenad häromdagen såg jag och Emma att någon hade redan tagit in en julgran. Tänka sig, snart är det jul igen.

I helgen blir det socialt umgänge med Emmas mamma och Jossan. Och på lördag kommer Emmas morbror med fru för att fira Susanna. Som faktiskt fyller jämnt idag fredag :)

Får gratta dig här med, även om inte många läser detta ;)

Kommer givetvis bli en del plugg med, har en tenta på söndag i juridik. Får hoppas att det går bra :)

Försökte baka igår men det mesta gick nog fel, har fan inte tålamod för sånt. Men får väl ge det ett nytt försök idag när Emma är hemma och kan ge lite hintar.

Angående jobbet till Gotland så sa jag nej, var skönt och en oehörd lättnad när jag gjorde det! Måste börja tänka mer på mig själv i framtiden, jag är alldeles för snäll och tackar inte nej alltför ofta.

Ne en kopp kaffe till och ta en titt på när sötnosen sover! Sen får det bli juridik :)

Ha en bra helg alla!

Lätt ångest över allt!

Sitter med en kopp kaffe och har lätt ångest över jobb, juridik, examensarbete.

Funderar skarpt på att tacka nej till Gotland, då dem är såpass ostrukturerade att jag känner att det bara kommer ge mig pengar och stress. Känner även att jag inte ha tid med fler avbrott från examensarbetet. Får ångest bara jag tänker på jobbet och så ska det inte vara, får till och med mindre ångest av att få arbete på Uniflex.

Men när jag väl tänker i de banorna så kommer ångesten över att jag antagligen tackar nej till garanterade ca 8000 kr i en tid då vi har det lite kärvt ekonomiskt.

En ond spiral som jag hoppas kunna ta itu med idag. Får hoppas att allting bara släpper efter mitt beslut.

Usch hatar sånt här. Speciellt att må så här. Vill bara lägga mig och somna om idag.

Nåja, bara att ta tag i dagen.

Ha det gott alla!


RSS 2.0