Härlig dag!

Vädret må förändras ofta men idag var det skönt väder med blå himmel och sol. Dock lite snö kvar på marken men jag tog en kaffe på balkongen i alla fall. Första för året och hoppas det blir fler sådana stunder.

Har tappat det mesta utav min motivation till studier men kände idag att lite hade kommit tillbaka. Får arbeta hårt nu, tenta på måndag och har ingen aning hur jag ska klara den, blir nog omtenta den 19 april istället.

Trots studier och lite pengar till förfogande känner jag mig ändå positiv nu för tiden. Och har ju fått en till som kommenterar min blogg så vad kan gå fel nu, tack för kommentaren Dennis, kanske får börja läsa din blogg med!

Ha en bra dag och se till att dra åt er mycket D-vitaminer från solen, vi vet ju inte när vädret ska slå om igen.

Kramar till alla därute som betyder något för mig, ni vet vilka ni är!

Söndag

Hmm söndag igen, och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.
Jag sitter och dricker kaffe som vanligt, det enda rätta så här på morgonen.

Saknar min kompis Martin och hans flickvän Ursula, hade jag haft pengar hade jag lätt åkt ner till schweiz en sväng.
Dem är helt enkelt underbara, och ännu roligare är att dem ska ha barn, inte dags än på ett tag men jag är väldigt glad för deras skull.

Idag ska jag och Emma sticka bort till willys och handla en sväng och sen blir det till att plugga lite.

Så tyckte ni att rätt låt vann på melodifestivalen igår? (kanske ska nämna att jag hatar allt vad melodifestivalen står för, så mycket dålig musik på en och samma festival, enda anledningen till att man tittar är pga Luuk och Björn Gustafsson så klart.)

Men igår visade än en gång Sverige och hela folket att de fortfarande är rädda för förändring. Varför skicka en som redan vunnit allt och som ändå mer eller mindre låter likadant förra gången hon vann. Tror ni verkligen hon kommer ta hem det en gång till? Ne den dagen då melodifestivalen får fram bra, kreativ musik är långt borta. Det borde heta Coverfestivalen, för ingen kan komma och påstå att det handlar om inspiration.

Ta väl hand om er och vila mycket för imorgon börjar en ny vecka!

Den första koppen kaffe..såå god!

Mmm då sitter man med en kopp kaffe igen, vägrar att sluta dricka det, ska man missbruka något så får det bli kaffe.
Idag blir det till att plugga, jobbade igår så blev inte mycket pluggande. Man känner sig alltid mindre motiverad till något efter att jobbat en dag för Uniflex. Alltid så enformigt och icke utvecklande jobb där. Ska bli skönt att slippa det sen när man är färdig.

Men man har kommit en bit med motionerandet, har sprungit 2 gånger denna veckan och ska ut ikväll med, tänkte klara 2 km idag, min kondition har inte varit den bästa, men dags att man får tillbaka sin form. Målet är nog att klara 5km till slut, men bara att man har börjat känns, mycket piggare och man orkar mer. Nästa vecka ska jag börja styrketräna med.

Blir en hård helg med mycket plugg med, så tråkigt men dags att ta itu med det ordentligt nu.

Här kommer mer naturskönt! En promenad som var väldigt avslappnande. Tog dock 6 timmar men värt varenda minut. Kebnekaise i bakgrunden.

image2
So long tills nästa gång!

Nu börjar det kännas bra!

Igår kunde man äntligen få igång den stationära datorn, fick i och för sig låna pengar av brorsan för det, men men nu funkar det i alla fall. Många tack brorsan!! Datorn både fungerar och är aningen snabbare nu, känns mycket bra, får hoppas moderkortet håller längre än ett år nu. När nu datorn är fixad kan jag äntligen sätta igång och bli klar med GIS-kursen, ska bli skönt att bli av med den, även om jag för tillfället prioriterar matten.

Lånade Matte D, E för gymnasiet igår så kanske man lyckas bättre med matten, för universitetsspråk i matematik är inget för mig har jag insett. Bara en massa rappakalja och x och y:n, helt värdelöst. Men jag hoppas jag klarar tentan om ca 2 veckor i alla fall.

Känner även att Exjobbet håller på att strukturera upp sig och allt känns bra med det, fast känner jag hade gärna satt igång med det på direkten. Så sugen att göra något annat än plugga nu.

Nehe dags att ta itu med travian, eh ja, jag har börjat med det igen, dock spelar jag numera med 2 andra som är väldigt aktiva så känns som att man kan ta det rätt lugnt. Blir aningen roligare när man inte har tidspressen på sig att sitta hela dagarna med det.

Alla därute får ha det så bra! Tack för att ni finns!

Plugg

Jaha, då sitter man med första kaffekoppen, kommer antagligen inte bli sista.
Igår var jag på hem och villa mässan i Malmö, mycket trevligt, för en stund önskade man att man inte hade en hyresrätt. Så man hade kunnat göra lite som man själv velat i lägenheten. Nåja var i alla fall mycket trevligt att umgås med familjen samt min faster.

Idag blir det plugg för hela slanten, har mattetenta den 31 mars och ligger aningen efter så blir till att råplugga sista veckorna. Och imorgon ska jag träffa min ena handledare för Exjobbet, det skall planeras och förhoppningsvis kan vi komma igång snart. Kan ju lugnt säga att jag är rätt sugen på att komma till Kiruna, saknar stället och igår när man såg bilder därifrån på melodifestivalen blev det mer påtagligt, trivdes där väldigt mycket.

På väg till Kebne

 

För er som inte vet vad mitt exjobb ska gå ut på så kommer jag titta på järnmalmen i Kiruna, skall leta efter ett speciellt mineral som bara verkar finnas i en typ av malmerna. Ska ta reda på om det stämmer och om man kan använda den informationen till något.

Kramar till er därute som betyder något, speciellt till Anna som är den ende som skriver kommentarer för tillfället!


Netto, Lund. Ett stort skämt!

Får *** mardrömmar bara av att gå in där, är nog den mest inkompetenta personal jag sett.
Varor står inte vid prislapparna och har man väl hittat något man vill ha i reklambladet så tror *** att det är omöjligt att hitta i butiken. De beställer alltid tillräckligt för att det ska börja vara tomt i hyllorna framåt onsdag, torsdag.

Och har man funderingar kan man ju glömma att personalen vet något, är bara cheferna som vet och dem ser man ju knappt till. Löjligt system överhuvudtaget.
Enda anledningen till att de inte gått i konkurs är för att de ligger bredvid studentbostäder, och studenter går inte så långt för att handla.

Ne ska inte klaga mer om Netto, får handla någon annanstans.

Emma och jag ska försöka igen, en sista chans ska vi ge förhållandet och funkar det inte får vi skiljas åt som vänner istället. Men nu är det 150 % satsning från oss båda. Många förändringar måste ske för att det ska ha en chans. Men jag tror på oss och hoppas att allt löser sig.

Ha det bra alla vänner och familj.

En tröttsam måndag

Jaha, så mycket för belöningen igår. Kom hem från Mediamarkt och självklart var det inte kabeln mellan skärmen och datorn det var fel på. Efter lite felsökning kom jag fram till att moderkortet åter är paj. Det var inte ens 1 år gammalt. Typiskt, och inga pengar finns till ett nytt. Tur att man har den bärbara i alla fall.

Och måndagen började inte så bra heller, ångest för jobbet, plus att jag och Emma har beslutat om att ha ett uppehåll. Så fick säga hej då till henne med.
Jag älskar henne väldigt mycket men känner att jag har tappat bort mig själv, vem jag är. Har även tappat självförtroende i all kamp om att öka Emmas självförtroende. Jag måste nog hitta mig själv igen.

Måndagen kommer även att sluta i ångest då man inte har räknat någon matte. Men som tur är har ångesten för jobbet försvunnit och kanske kan tisdagen föra något gott med sig.

Datorer

Datorer är egentligen enkla att förstå sig på, även om dem ibland kan spåra ut helt.
Min hembyggda dator har strulat väldigt länge men nu har jag fått iordning på den och den har varit perfekt i ett par månader. Men så häromdagen så fick jag ingen bild på skärmen så efter lite felsökning har jag kommit fram till att det är dags att bege sig till MediaMarkt idag och köpa en ny kabel till skärmen. Får se hur det går.

Har idag även skruvat ihop min nygamla cykel, den höll ihop i ungefär en vecka innan skruvarna trillade av. Kanske lite för mycket rost, vem vet. Men fick i alla fall skruvarna gratis av en cykelhandlare, väldigt trevlig kille.

Får se om man orkar plugga idag, är så "***lar" trött på att plugga, hade gjort vad som helst för ett jobb istället, fast bara att kämpa på. Vet ju att ni är fler därute i vänskapskretsen som känner samma sak.

Ne nu ska jag belöna min hjärna med MediaMarkt, synd att man inte har pengar dock.

Ha en bra dag därute!

RSS 2.0